dimecres, 23 de febrer del 2011

Doppelgänger

A través d'un amic m'assabento que surto a la revista  del Cercle de Lectors d'aquest mes. També al web, on posen El joc de Déu a la secció novetats i a la de Literatura Fantàstica, al costat un cop més d'en Marc Pastor (ja m'hi estic acostumant). És el primer cop que un llirbe meu passa al Cercle/Círcuclo, així que em fa gràcia.

Però quan miro de prop la foto que acompanya la descripció del llibre m'adono que no tinc ni la més lleugera idea d'on ni quan me la van fer (algú reconeix els edificis del fons? És Barcelona?). És veritat que alguna de les darreres promos ha estat una mica densa, però tampoc no sóc una rock star: em pensava que recordava totes les sessions fotogràfiques que havia protagonitzat.

No puc explicar la llacuna mental. Us prometo que quan vaig de gira no prenc cap substància que alteri la percepció i/o la memòria. I tot i que sembla que era cap al tard, tampoc crec que estigués tan cansat com ni per saber on estava. Només se m'ocorre que el que surt a la foto no sóc jo. És el meu doble. Com que em passo la majoria de l'any a l'altra punta de continent, algú el deuria contractar per omplir el forat. Em podrien haver avisat, perquè fins que he arribat a aquesta conclusió tan lògica m'han fet ballar el cap una bona estona.

No es pot acabar un post avui sense recordar l'aniversari del 23F. És un d'aquells moments "on estaves tu?" que sempre surten a les pel·lícules americanes. Doncs miri, jo sortia amb la meva mare del cinema, on havia anat a veure això. Em van haver d'explicar que al món real no hi ha superherois que arreglin els embolics. O si més no, no van pel carrer vestits amb pijames de colors.

14 comentaris:

Unknown ha dit...

Gengiskhanensis?

Mr. Aris ha dit...

ha ha...El dibuixant Tha em va explicar que fa anys, quan el comic es va posar de moda, van començar-lo a trucar per entrevistes, conferències i rodes de premsa. Va arribar un moment que va dir prou perquè no tenia temps per dibuixar, tot i que les conferencies les pagaven molt be, però amb ell el que li agrada es dibuixa...per cert el 23F jo feia el BUP nocturn i ens van donar festa...

El porquet ha dit...

Aquesta vida estressant ens juga males passades...

Jo no trobo ningú que vulgui fer de doble meu... serà perquè sóc lleig?

jomateixa ha dit...

sembla que siguis (a la foto) dintre d'un aparador...?

El 23F el recordo perfectament, tenia angines i no vaig anar al cole, em vaig passar el dia veient com la família estava pendent del que anaven dient a la tele i jo intentant que m'expliquessin que estava passant.

Clidice ha dit...

Ves que no sigui en un d'aquests decorats de TV que semblen una finestra :)

b.a. ha dit...

Jo, la veritat, diria que el de la foto no ets tu. I pel que fa al 23F... donaria per un llibre! (ves que no m'hi posi)

Sergi ha dit...

Ha de ser molt pràctic tenir un doble, no et queixis! Per un mòdic preu segur que et salva de molts compromisos desagradables. Jo negociaria.

Galderich ha dit...

Això és a Entença/Rosselló

Busca qui t'ha pegat ha dit...

No m'agradaria gesn tindre un doble: segur que li passaven les millots coses, com eixir a les revistes.
;)

Dani Font ha dit...

Doncs jo diria que la foto es a diagonal prop de Francesc Macià. Això podría ser al grup Godo (8 TV (antiga Barcelona TV), Rac1, la Vanguardia ...)

Salvador Macip ha dit...

Doc, és clar! No se m'havia acudit. La culpa l'ha de tenir aquella eucaliptus que em van regalar...

Aris, la promo és divertida al principi, però és cert que consumeix molt de temps. Jo també prefereixo gastar-lo treballant!

El porquet, si els calbs amb ulleres i el nas gros troben dobles tu també hauries de poder!

jomateixa, un aparador? Mmh... no recordo haver-me ficat dins de cap!

Clidi, aquesta seria bona! Potser és un plató!

b.a., esperem la teva versio del 23F!

XeXu, ja m'aniria bé, ja... Si el meu doble llegeix això, que m'escrigui, que negociarem!

Galderich, quin ull! tot i que la veritat no m'ajuda massa. No recordo haver estat darrerament en aquest punt de l'Eixample...

Rasoir, aquest és el problema: comences fent outsourcing i t'acaben prenent la feina!

Dani, em sembla que tu ets qui més s'hi acosta. Això sí qeu podria ser, perquè a aquell edifici hi he passat alguna estona (tot i que segueixo sense recordar la part dee la foto!).

Galderich ha dit...

Veig que fa temps que no pares per Barcelona... és la presó Model! ;-)

Joan ha dit...

Ui, no t'hi escarrassis. El Photoshop és ja matèria obligada. Ara, que si trobes aquest suposat doble ... potser podries multiplicar-te encara més!

Assumpta ha dit...

(Jo ja ho vaig dir que estaves clonat... vigila, els teus clons comencen a fer coses sense avisar-te)

(Ah, i si fas servir aquest comentari meu per un nou llibre, si us plau... em donaràs una petita comissió? Gràcies!!) :-DD