dilluns, 18 de juliol del 2011

Graduació

La setmana passada vaig anar a la graduació del meu fill. No vaig fer cap viatge al futur: és la primera de (esperem) moltes, perquè ara es veu que es fan festes fins i tot quan acabes la guarderia. Doncs això: amb poc més de tres anys ja li han plantificat el birret al cap i té el diploma inaugural de la seva col·lecció. Aplaudiments, discursos, fotos i alguna llagrimeta inoportuna rodolant galta avall.

El millor de la cerimònia va ser poder passar una estona amb els nanos en el seu hàbitat natural. Estan contents de tenir els pares als seus dominis per una dia i se senten orgullosos de poder-te ensenyar tot el que fan normalment. El meu em va fer seure ràpidament al seu costat, al terra, entre les seves dues "amigues" (la història del seu triangle amorós continua amb força). Com veureu, la meva presència va alterar d'una forma curiosa la dinàmica habitual del trio.

Per començar, les noies estaven molt sol·lícites. Li donaven al meu fill menjar dels seus plats i li feien moxaines. Jo vaig pensar que deuria ser part de la seva rutina, tot i que em va semblar un pèl exagerada. Poc a poc, les dues anaven pujant el nivell, com si fos una competició. Fins que una d'elles va acabar demanant-li al meu fill (molt innocentment) que li toqués al cul, moment que vaig aprofitar jo per aturar la mà del meu hereu al vol i dirigir la conversa discretament cap a un altre lloc.

És aquí quan vaig començar a sospitar que el fet d'haver introduit el "sogre" a les plàcides aigües de la peixera potser estava distorsionant les coses una mica. Efectivament, aprofitant que el nano anava al labavo, les dues mosses se'm van aferrar cadascuna a un braç i van passar a dedicar-me a mi tota la seva atenció. Llavors vaig entendre que es tractava d'una competició per demostrar qui podia ser millor "nora". Una em volia donar un tall extra de pastís. L'altra em donava conversa. La primera m'abraçava. I així, igual que abans, la pilota s'anava fent grossa. Vaig haver de fugir per cames quan les dues trapelles van començar a aixecar-se la samarreta per ensenyar-me qui tenia la panxa més maca (no exagero). Tampoc era qüestió que acabés intervenint la policia i se m'endugués a comissaria acusat de corrupció de menors.

Suposo que, com en el cas de la graduació, escenes com aquestes s'aniran repetint al llarg dels propers anys. No sé si el noi seguirà amb els seus costums poligàmics, però encara que es conformi amb una de sola, la pobra haurà d'acabar passant per la pedra i superar un moment o altra la prova de conèixer els pares per a què li donem un cert vist-i-plau. Només espero que a cap se li ocorri aixecar-se la samarreta per ensenyar-me que hi té a sota.

12 comentaris:

Brian ha dit...

Com diria el Richard Dawkins, la competició per perpetuar els gens comença des del moment de sortir de l'ou :)

Galderich ha dit...

En fi, això de fer de sogre abans d'hora... La pregunta és: després de la guarderia va a l'escola amb aquestes dues mosses?

Sergi ha dit...

Mare meva, que fortes que van les dones allà al Regne Unit... Perquè ja estàs casat, perquè si no et podria convenir molt aquesta mena de comportament social, almenys esporàdicament. I escolta, si s'aixequen la samarreta, tampoc no passa res!

Garbí24 ha dit...

que ho aprofiti ara...que de més gran no seran tant dolces.
I si son majors d'edad i es volen aixecar la camisa.....

Josep ha dit...

Aix, els pititons... quines moneries que fan!

I que consti: els problemes els tenim nosaltres!!

Carme Sala ha dit...

Caram, d'això se'n diu un concurs de mèrits, oi?
Ara, només cal que les concursants tinguin clar qui n'és el jurat ;-P

Mr. Aris ha dit...

Antonio Banderas, Javier Bardem i aviat SM junior...noi, has trobat un filó, a l'UK els hi van els latinlovers, jo m'aprofitaria, a veure si es fa amb una PAris Hilton i et pots dedicar només a escriure...

Alyebard ha dit...

Tu espera't que es presentin un dia en plan "adivina quien viene a cenar esta noche"

Clidice ha dit...

tu, per si de cas, en les properes "graduacions" mantén les distàncies ^^

Marta Contreras ha dit...

Ostres, a veure si via el teu fill tindràs més tensió sexual q en la teva juventut ;)

jomateixa ha dit...

Ja ho diuen que van molt avançats la canalla, però tant...
I aquestes nenes vigila-les de prop...

Salvador Macip ha dit...

Brian, avui en dia no et pots adormir o els gens te'ls perpetua un altre...

Galde: no, per desgràcia per ell les dues aniran a escoles diferents. Haurà de renovar l'harem!

XeXu, ja, i això com li ho explico jo a la meva dona??

garbi, em sembla que la meva dona no estaria gaire d'acord, encara que fossin majors d'edat.

Josep, és veritat. Els seus jocs són (de moment) molt innocents. Nosaltres hi veiem moltes més implicacions que no hi són encara.

Maleta, el Gran Jurat sempre setan els pares, oi? ;-)

Aris, li ho comentaré al nano, a veure si vol fer fortuna així.

Alyebard, estic curat d'espants. L'hauria de fer molt grossa per indigestar-nos el sopar!

Clidice, lliçó apresa! :)

marta, això sens dubte!!

jomateixa, aquestes dues són un perill, això ho tinc clar. Però hauries de veure la cara d'angelets que tenen...