dimecres, 21 de març del 2012

Demà a les llibreries!

Us heu decidit ja? Us tempta la Hipnofòbia? Potser si feu un cop d'ull al primer capítol (aquí) ho veureu més clar (els qui us vau comprar el número 26 de La lluna en un cove ja el coneixeu, perquè l'any passat el van publicar en primícia).

Hipnofòbia és una novel·la una mica diferent (això ho dic de totes les que escric, d'acord!), difícil de classificar. Com deia en el vídeo que vaig penjar ahir, he jugat a barrejar l'estructura d'una sèrie de televisió (capítols més o menys conclusius amb personatges diferents, que tots junts fan avançar la història principal) amb una mica de ciència ficció, terror, acció i misteri. Beu molt de les pel·lícules que feien als anys setanta i vuitanta gent com Brian de Palma o David Cronenberg. També té una mica d'Expedient X. El tema és semblant al d'El rei del món i El joc de Déu, per això dic que forma un cicle amb aquestes tres, però aquesta vegada sense humor ni l'eix sexual que regia les altres dues novel·les. O sigui que torna a anar de com ens poden manipular, com a individus i com a societat. Però aquest cop amb una mena de superherois de fons amb poders especials, que em serveixen com a excusa per engegar l'acció.

I, com sempre, intento plantejar alguns dilemes als lectors que tinguin ganes d'aprofundir una mica més. Aquesta vegada és sobre els límits del bé i el mal, si la fi justifica els mitjans, sobre què faríem si tinguéssim un poder únic sobre la resta de la gent, com l'usaríem, fins a quin punt estem disposats a sacrificar-nos pels nostres ideals i si pensant-nos que estavem fent el bé ens acabaríem convertint en monstres.

Si aquest Sant Jordi busqueu una novel·la que s'escapi una mica dels esquemes habituals i esteu dispostas a creure durant unes hores que algú pot arribar a manipular les mens humanes, aquesta us pot fer passar una bona estona. Si la llegiu ja em direu què us sembla, sisplau!

De moment, podeu veure'n la primera crítica aquí.

11 comentaris:

Josep ha dit...

M'esperaré uns quants dies, quan ja hagi cobrat la nòmina.

Eps, aleeerta, gran notícia: aquest mes cobraré!! Com es nota que març és un mes amb R.
Crisi? Quina crisi?

Mr. Aris ha dit...

ja te'l vindre a portar perquè mel signis...

Sergi ha dit...

Vaja, al final no ens hem estalviat el rotllo escrit! Hehehe. Bé, però m'ha semblat interessant saber que era el tercer del cicle. Si el segon em va agradar més que el primer, vol dir que aquest encara serà millor, no?

Però segur que surt demà? No sé si ens ho has dit algun cop...

Carme Sala ha dit...

Resulta molt temptador; a mi que m'agrada llegir abans d'anar a dormir, espero no tenir molts malsons! ;-)

El Damià ha dit...

Hola,

com que demà no m'arribarà, he reclamat el llibre i m'acaben de confirmar que no sortirà fins al 3 d'abril. Caldrà esperar una mica més. Iguan s'han repensat la coberta i tornen a la que sembla un anunci de Loewe ;-)

Salvador Macip ha dit...

Josep, si et compres aquest llibre no caldrà que te'n compris cap altre per Sant Jordi, de satisfet que quedaràs. Ja veus, vetllo per l'economia dels meus lectors.

Aris, un moment o altre te'l signaré, segur.

XeXu, tant compte enrere i em diuen que s'endarrereix, o sigui que per molt que repeteixis una cosa no vol dir que sigui veritat! ;)

Carme, no sé si és el llibre adequat per llegir abans d'anar a dormir! Després no vull reclamacions...

Damià, va molt bé tenir un "insider" amb informació privilegiada com tu... Tot el meu compte enrere tan ben calculat a fer punyetes... I ara que ho dius, la portada Loewe ara hagués triomfat! :)

jomateixa ha dit...

JA EL TINC... hehe
encara que tindrà que esperar que acabi el que estic llegint ara... si puc resistir la temptació.

jomateixa ha dit...

ep! no us penseu pas que us enganyo, el tinc a casa... es que tinc bons contactes...

MBosch ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Salvador Macip ha dit...

jomateixa, l'has rebut tu abans que jo! Realment els teus contactes són bons... ;)

jomateixa ha dit...

Tu ets més lluny...