dijous, 23 d’abril del 2020

Feliç Sant Jordi (malgrat tot)!

Avui celebrem un Sant Jordi estrany, parlant de llibres que no podem comprar i interaccionant amb autors que no podem veure. Just el contrari dels que se suposa que és aquesta diada. Però farem tot el possible per animar-lo una mica des de la distància i per ajudar les llibreries i les editorials a sobreviure aquesta travessa del desert (encarregueu llibres a la vostra botiga preferida!).

Per començar, em podreu trobar fent un instagram live avui (serà el primer cop que ho intento, a veure si me'n surto). Aquí teniu els horaris. Em trobareu al meu canal de M'agrada llegir (@magradallegir_) a les 11.30 i al del diari ARA (@diariara) a les 19.00



I si aneu al Sant Jordi des de casa que organitza Barcelona Cultura veureu tots els vídeos que hem estat penjant els autors, recomanant llibres de tota mena.

Us recordo que tinc tres novetats "al carrer" aquest Sant Jordi, disponibles en versió electrònica o de paper, trieu la que més us agradi!

La "oficial", el llibre nou que estava programat per la diada, és Viurem per sempre?, una reflexió en format de ficció sobre el futur i  com la ciència ens l'esrtà canviant. És el segon llibre que faig amb el Chris Willmott, company meu de la Universitat de Leicester, i com el primer, el focus el posem sobretot en la part ètica i social de la ciència. Hi trobareu algun dels temes que ja ens preocupaven en el primer llibre i moltes altres coses, però aqeust cop utilitzant dos personatges de ficció i un diàleg "socràtic" per discutir de temes d'actualitat. En podeu trobar una ressenya aquí.









La segona novetat no és una novetat pròpiament dita, perquè és la reedició d'un llibre que vaig escriure fa deu anys: Les grans epidèmies modernes. Ja us en vaig parlar fa uns dies. Si voleu estar més al cas dels microbis i el seu mon, aquest és el vostre llibre.














I finalment, també tinc un conte en un recull d'homenatge al gran Ray Bradbury en el centenari del seuu naixement. Es diu Paper cremat i hi intervenen un grapat d'autors interessants.

2 comentaris:

Sergi ha dit...

No es podia saber que en un dia com avui, malgrat dels malgrats, tampoc pararies, eh! Espero que tinguis una bona diada atípica i que venguis molts llibres, ara que ets famós. Molt xulo el 'Viurem per sempre?', recordo que en el seu dia també em va agradar les Plagues, i al que no em comprometo és al recull que dius, que ja saps què penso. Però per compensar, dir-te que ahir vaig començar el 'Cròniques marcianes'. Millor sempre anar a la font!

Salvador Macip ha dit...

XeXu, és un Sant Jordi més tranquil que de costim per mi... I fas bé d'anar directe a en Bradbury, que és un crac!